søndag, november 27, 2005

Harry Potter og Flammernes Pokal

Okay, here's the verdict:

Den var lang - og ja, jeg synes, den var for lang. En stor del af tiden sad jeg forventningsfuldt og ventede på, at der dog skete et eller andet. Ikke forstået på den måde, at der ikke handlingsmæssigt skete noget, for filmen var et stort action-brag fra start til slut, men at der skete noget, der føltes vedkommende. Jeg kunne selvfølgelig ikke lade være med at blive lidt grebet at alle af tre store prøver - særligt den under vandet var nervepirrende - men filmen ind imellem disse højdepunkter var lidt en flad fornemmelse. Den følelsesmæssige kontakt mellem personerne og mellem personerne og publikum var blevet henvist til skammekrogen og givet meget lidt spillerum. Hvorfor forstår jeg ikke, for det er skisme da personerne, jeg er interesseret i - ikke flotte men ellers ganske uvedkommende digitale effekter, CGI-drager og blue-screen optagelser. I den sammenhæng skal dog siges, at det er en forbløffende flot og gennemført film - dens problem ligger i, at den trods sin 2½ time stadig prøver at inddrage mere, end den magter, og det ender med at blive løsrevne og alt for korte indslag.
Efter denne bashing bliver jeg vist nødt til at komme med lidt ros, for det er bestemt ikke en dårlig film. Det er underholdning fra start til slut, og er man fan af Harry Potter er denne film et must. Skuespillerne gør det super super godt, og det sammen kan siges om stort set alle andre involverede i projektet for som sagt er det en virkelig gennemarbejdet film. Kunne dog bare godt have brugt nogle ændringer i manuskriptet...

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er sandsynligvis den oplevelse, alle der ikke har læst bogen vil få ved at se filmen. I betragtning af bogens murstensstørrelse er det fantastisk at få en så sammenhængende historie, med alle de småhistorier der er udeladt. Så et godt tip tl dig: læs bogen også, det er en fantastisk oplevelse!

Mini Padden Louise sagde ...

Jeg har nu læst bogen - tror faktisk, at det netop er derfor, jeg har det på den måde med filmen. Jeg er ganske enig med dig i, at det er ret imponerende, at de formår at flette en så stor bog sammen til en sammenhængende historie - men jeg savner nu alligevel alle de små side historier... Det er jo de detaljer, der for alvor gør universet levende!